Annual Award

Jaarlijkse prijs
De Dutch Spine Society (DSS) is een op 19 juni 2002 opgerichte beroepsorganisatie van wervelkolomchirurgen (orthopedisch chirurgen en neurochirurgen), buitengewone leden en seniorleden. Om wetenschappelijk onderzoek in Nederland over spinale onderwerpen te stimuleren kent de DSS een jaarlijkse prijs (DSS Annual Award) toe voor de beste Nederlandse publicatie van het afgelopen jaar. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 1000 Euro. De prijs wordt uitgereikt tijdens de jaarvergadering van de DSS.

Voorwaarden voor deelname

  • Een wetenschappelijk artikel over spinale problematiek in een 'peer-reviewed' tijdschrift gepubliceerd in elektronische of print vorm gedurende het afgelopen jaar (van september 30 tot september 30).
  • De eerste, tweede of de laatste auteur(s) van de publicatie moet(en) werkzaam zijn (geweest) in een Nederlandse zorginstelling gedurende de periode van het onderzoek dat leidde tot de publicatie.


Beoordeling
Een jury van drie personen met een staat van dienst in spinale wetenschappen, oa blijkend uit publicaties en onderzoek, wordt jaarlijks door het bestuur van de DSS samengesteld. De juryleden beoordelen de aangeboden publicaties onafhankelijk van elkaar. Op basis van deze beoordelingen neemt het DSS bestuur een besluit over toekenning van de Award.

Inzendingen voor de DSS Annual Award kunnen digitaal worden aangeleverd via secretariaat@dutchspinesociety.nl.

Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.